• Forside
  • Bane information

Bane Information

Torsdag, den 19. oktober 2017
Vi må desværre meddele, at der igen lukkes for kørsel på banen med Golfcarts og -scootere.
Årsag - store regnmængder i løbet af den forgangne nat.

Tirsdag den 17. oktober 2017

Der er åbnet op for kørsel med golfcarts og -scootere.
Indtil videre er det tirsdag, onsdag og torsdag i denne uge - hvor der er lovet godt vejr og kun en lille smule regn!
Hold øje med denne side vedr. opdatering!

Fredag den 13. oktober 2017

Vi må desværre meddele, at der pr. d.d. lukkes for kørsel med Golfcarts og -scootere.
De voldsomme regnmængder den seneste tid har bevirket at jordbunden er meget våd og kørsel med golfcarts og -scootere vil hermed ødelægge græsbelægningen.
Såfremt vi kommer ind i en "tørvejrsperiode" igen - vil vi måske lukke op for kørsel igen. Hold øje med Bane Information her på siden!

Onsdag d. 11 oktober.

Hele banen er åben, dog spilles der til vinter greens på hul 1-3-4 da de er meget våde.

Der må kørers i golfbiler, men vær´ venligst meget forsigtigt ved i gang sætning og, hvor der køres.

Torsdag d. 5 oktober.

Her til aften er banen gået igennem, det er vådt men der kan spilles golf igen fra fredag morgen d 6 okt kl 7.40.

Det er stadig lukket for golfbiler, Og det er der hele weekenden over.

Midlertidlig lokal regel om spil med lejeforbedring for Sønderjyllands golfklub gældende fra 6 oktober 2017.

" En bold, der ligger på noget tæt klippet areal through the green område, må løftes uden straf og renses.

Før bolden løftes, skal spilleren markere dens position.

Efter at have løftet bolden skal spilleren placere den på et sted inden for 15 cm, fra og ikke nærmere hullet, end hvor den oprindeligt lå, som ikke er i en hazard eller på en green. En spiller må kun placere bolden en gang, og den er i spil, når den er blevet placeret(Regel 20-4) . Hvis bolden ikke kommer til hvile på det sted, hvor den placeres, gælder Regel 20-3d. Hvis bolden, når den placeres, kommer til hvile på det sted, hvor den placeres, og efterfølgende flytter sig, er der ingen straf, og bolden skal spilles som den ligger, medmindre bestemmelserne i en anden Regel gælder.

Hvis spilleren undlader at markere boldens position, før han løfter den, eller flytter bolden på nogen anden måde, såsom at rulle den med en kølle, pådrager han/hun sig et straffeslag.

Note: "Tætklippet areal" betyder ethvert areal på banen, herunder også stier gennem rough, der er klippet til fairwayhøjde eller lavere.

STRAF FOR OVERTRÆDELSE AF LOKAL REGEL:

HULSPIL - tab af hul; SLAGSPIL - to straffeslag.

Hvis en spiller pådrager sig den almindelige straf for overtrædelse af denne lokal regel, er der ingen yderligere straf efter den lokal regel.

Hilsen chefgreenkeeper

Torsdag d. 5 oktober

Pga. de store mængder nedbør der forventes i morgen er banen lukket fra torsdag morgen.

Følg venligst med på Bane info, hvornår vi åbner banen igen.

Hilsen Chefgreenkeeper

Jacob Thy Clausen.

14. september 2017

Banen er lukket i dag på grund af store nedbørsmængder!

Vinter greens.

I August måned begyndte vi at forberede vintergreens til vinter. Der må spilles fra dem, så længe man ligger turfen tilbage, som man ellers også gør på fairway og semi rough.

Skulle der være nogle huller i vintergreens når de åbner, så hånd-dresser og eftersår vi dem.

Tirsdag d. 12 september

Pga. den meget nedbør, skal greens have lidt luft, så fordampningen øges. Det gøres med en hurtigprikker som laver små huller i en dybde på 8-10 cm.

Vækstlaget bliver meget komprimeret, når jorden er fugtig, det bliver den af kørsel med vores maskiner og trafik fra golfspillere. Pakning af jorden hæmmer rodvæksten, så græsset får problemer med at optage vand og nærringsstoffer. Det gør græsset svagere overfor slid, og det nedsætter konkurrenceevnen overfor ukrudt og sygdomme.

Hilsen Chefgreenkeeper

Tirsdag d. 29. august

Banen er lukket fra kl 12 til kl 13.

Greens skal eftersåes, topdresses, sandet bliver måttet ned og efterfølgende bliver greens tromlet. Fra kl 13 spilles der til greens igen, go tur.

Hilsen Chefgreenkeeper

Torsdag den 27. juli

Der foretages grønthøstning af dele af roughen.  Tænk venligst på egen sikkerhed når i er i nærheden af grønthøsteren.

Torsdag, den 8. juni

Hvis vejret tillader det, bliver Greens topdresset og måttes ned. Arbejdet forventes at være færdig kl 10.

Der kan spilles til greens, men der kan være lidt vente tid til de morgen friske golf spillere.

Sådan rettes nedslagsmærker op.

Se video her

Tirsdag, den 25. april

Tirsdag den 25. april vertikalskæres fairway hul 1 til 9.

Hullerne lukkes og åbnes efterhånden som arbejdet pågår – det skal forventes at 1 hul vil være lukket ad gangen.

Fredag, den 21. april

Fra 21. april 2017 må der ikke længere lægges op på tætklippede arealer!

Onsdag den 19. april

Onsdag den 19. april vil greens blive eftersået og efterfølgende tromlet.

Greenkeeperne starter med de første 5 huller kl. ca. 13.00 - og indstiller arbejdet kl. 16.20.

Greenkeeperne fortsætter arbejdet kl. ca. 17.00 når Onsdagspigerne har passeret hul 5.

Torsdag den 20. april vil greens blive topdresset, måttet ned og tromlet.

Denne arbejdsproces er nødvenlig for at opnå jævne greens.